El Govern català renova els membres a les comissions bilaterals, amb Vilagrà, Mas i Capella al front

L'executiu demanarà als grups l'oposició per qüestions del seu interès i assegura que les tindrà en compte

Reunió del Consell Executiu

Foto: Generalitat de Catalunya, Rubén Moreno

El Govern de la Generalitat ha acordat renovar els membres que componen la delegació catalana en diferents comissions bilaterals Administració Central de l’Estat-Generalitat, una decisió adoptada a la reunió d’aquest dimarts del Consell Executiu.

L’acord situa la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, com a cap de la representació catalana de la comissió bilateral Estat-Generalitat i de la comissió mixta de transferències; la consellera de Territori, Ester Capella, al capdavant de la d’infraestructures; i la d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, presidint la part catalana de la comissió mixta d’afers econòmics i fiscals.

L’actualització s’ha fet després de la presa de possessió del nou Consell de Ministres i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat en roda de premsa que “l’objectiu és endegar aquesta nova etapa política i anar per feina immediatament”.

Plaja també ha explicat que, “abans que se celebri la comissió”, el Govern “contactarà a través dels canals habituals” amb els grups parlamentaris de l’oposició “per si consideren que hi ha alguna qüestió d’interès” que cal abordar amb l’Estat, recull l’ACN.

La portaveu no s’ha compromès a traslladar les peticions de cada grup al govern espanyol, però ha assegurat que “es tindran en compte les seves valoracions”. Així, el Govern espera que els partits “designin persones que les representaran a les reunions prèvies” a les trobades Estat-Generalitat.

A banda de les conselleres que lideraran els equips de Catalunya, el Consell Executiu ha designat a la representació de la comissió bilateral Estat-Generalitat la secretària general de Presidència, Núria Cuenca; el secretari de Govern, Xavier Bernardí; el delegat del Govern de la Generalitat a Madrid, Joan Capdevila; i el secretari general de Territori i el secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus, Miquel Puig.

El secretari general d’Economia i Hisenda, Josep Maria Vilarrúbia; el secretari general de Territori, Joan Jaume; el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Eduard Rivas; i la presidenta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Meritxell Budó; seran a la d’infraestructures.

A la d’afers econòmics i fiscals s’hi sumaran també Cuenca i Vilarrúbia; la secretària d’Hisenda, Marta Espasa; el director general del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Aguirre; i la directora generala de Pressupostos, Esther Pallarols.

Pel que fa a la de transferències, a banda de Vilagrà hi haurà Cuenca, Bernardí, Capdevila, Vilarrúbia, Jaume, Aguirre i la persona titular de la direcció general que tingui atribuïdes les relacions amb l’Estat, segons ha informat el govern català.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari