La Generalitat declara la preemergència per sequera al sistema Ter-Llobregat

La mesura afectarà 202 municipis, entre ells la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, que sumen 6 milions d'habitants

El pantà de Sau

Foto: ACN, Jordi Borràs

El Govern de la Generalitat declararà la preemergència per sequera aquest dimarts al sistema Ter-Llobregat, que aplega uns sis milions de persones. Es tracta d’un estadi de transició entre l’actual estat d’excepcionalitat i l’estat d’emergència que permetrà intensificar mesures per forçar la reducció dels consums d’aigua davant la manca de pluges, difon l’ACN.

Està previst que l’anunci el faci el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, durant la roda de premsa posterior a la reunió de la Comissió Interdepartamental de Sequera, on detallarà les restriccions que entraran en vigor amb aquesta nova fase. La declaració afectarà 202 municipis de 14 comarques, entre els quals hi ha la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, i Girona.

La declaració de l’estat de preemergència és un pas més per fer front a la sequera que pateix Catalunya, la més greu des que es tenen registres. La magnitud dels dèficits de precipitació, l’extensió de les zones afectades i la durada del fenomen fan que se superi el precedent més extrem, la sequera dels anys 2005-2008.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat ), la ratxa seca acumula ja 31 mesos -en la sequera del 2008 en van ser 19-, i el 50% del territori català s’ha vist afectat de manera persistent, amb un dèficit global de precipitació de 446 mm, afegeix la mateixa informació.

Per tornar a una situació de normalitat, segons va comunicar el Meteocat la setmana passada, caldria una precipitació equivalent a la pluja que cau de mitjana a Barcelona en tot un any. No es preveu, però, cap episodi de pluja abundant en el curt i mitjà termini.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari