La inflació es manté en un 3,4% a l’octubre a Catalunya

Els aliments són un 8,3% més cars que fa un any, però moderen les pujades respecte al setembre

Clients comprant fruita en una parada del Mercat del Lleó de Girona (ACN, Aleix Freixas)

La inflació a Catalunya s’ha mantingut estable a l’octubre, amb l’Índex de Preus al Consumidor (IPC) al 3,4%, el mateix nivell que al setembre, segons les dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Pel que fa a la taxa intermensual, ha crescut un 0,1%.

Els aliments són aquest mes un 8,3% més cars que a l’octubre de l’any passat, però moderen l’augment respecte al què es va notar al setembre, quan la pujada anual va ser del 9,6%. D’altra banda, el preu del transport puja un 2,3%, és a dir, 2,2 punts menys que al setembre a causa del descens dels preus dels carburants, que fa un any van incrementar-se més.

Al conjunt d’Espanya, els preus també es mantenen estables, i l’INE confirma el 3,5% de l’IPC interanual anunciat en l’indicador avançat. Per comunitats, les Illes Canàries (4,3%), Ceuta (4,1%) i Melilla (4,1%) és on més ha crescut la inflació, mentre que a l’altre extrem hi ha l’Aragó (2,5%), Extremadura (3%) i Astúries (3,1%). La inflació subjacent ha baixat sis dècimes a tot el país, fins al 5,2%,

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari