Entitats socials diuen que la reserva del 30% per a habitatge social “funciona” i acusen els partits de boicotejar-la

Demanen al consistori més recursos per fer complir la mesura i evitar fraus

El portaveu de l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic, Daniel Prado, el portaveu del Sindicat de Llogateres, Jordi González, i la portaveu de la PAH, Lucía Delgado, durant la roda de premsa (ACN)

Entitats socials s’han concentrat aquest dilluns per defensar la reserva del 30% en les noves construccions per a habitatge social a Barcelona. “La mesura funciona”, ha dit la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Lucía Delgado, que ha acusat els partits polítics de voler tombar la mesura. Els portaveus han coincidit que si no s’han assolit les xifres d’habitatge social esperades ha estat per la decisió de no suspendre llicències que ja estaven en curs, per la pandèmia, que va bloquejar les activitats, i per la manca d’inspeccions del consistori. “Si s’haguessin fet inspeccions rigoroses, ara a la ciutat hi hauria més pisos”, ha dit Delgado. Les entitats demanen a l’Ajuntament de Barcelona més recursos per fer complir la reserva i evitar fraus.

Jordi González, del Sindicat de Llogaters, ha explicat que abans de la mesura del 30% “l’habitatge protegit només es podia situar en zones perifèriques o en zones amb grans rehabilitacions, per tant, a la ciutat ja construïda pràcticament no se’n podia fer mai”. Delgado, per la seva part, ha dit que “no és casual que ara el 2023 quan la mesura començava a funcionar al 100% hagin sorgit les crítiques per part de les promotores i certs partits com el PSC sobre el seu funcionament”. Daniel Pardo, de l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic, ha assenyalat que “la mesura del 30% és clau perquè les famílies barcelonines puguin viure a la seva ciutat -tant al centre com als barris- a un preu assequible i que el centre no quedi només per a rics i turistes”.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari