24 detinguts i set policies ferits en els aldarulls contra l’amnistia a la seu del PSOE a Madrid

Els manifestants han llançat petards i bengales als agents, que han respost amb càrregues

Persones amb la cara tapada i d'altres fent la salutació feixista amb el braç alçat durant la sisena nit consecutiva de concentracions a les immediacions de la seu del PSOE a Madrid (ACN)

Vint-i-quatre persones han estat detingudes en els aldarulls al final de la concentració contra l’amnistia a la seu del PSOE a Madrid, i set policies han resultat ferits lleus segons fonts del ministeri d’Interior. Els manifestants van llençar petards, bengales, ampolles de vidre i altres objectes contundents a la línia policial que blindava la zona, i els antiavalots van acabar carregant per dispersar els grups ultres que des de les nou de la nit havien pres la primera línia de la protesta. Els concentrats van exhibir simbologia franquista i van cantar en diverses ocasions el Cara al sol, així com altres proclames com Espanya, cristiana i no musulmana. La concentració va aplegar 8.000 persones, segons la delegació de govern.

Durant els primers compassos de la concentració no hi va haver una presencia destacada d’elements ultra. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo va llançar un missatge a X per demanar una resposta “ferma però serena”, mentre que el de Vox, Santiago Abascal, va fer acte de presencia a la manifestació. Novament, la protesta va dirigir-se en especial contra el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i contra l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. També, per segona nit consecutiva, contra la premsa, amb lemes com ara premsa espanyola, manipuladora.

La concentració la va convocar Vox, el pseudosindicat Solidaridad, vinculat a aquesta formació, i Revuelta, una organització estudiantil nacional-catòlica. Entre altres, es van sentir crides com ara Pedro Sánchez dictador, Aquesta batalla la guanyarem, Pedro Sánchez a presó, Pedro Sánchez fill de puta i Que et voti Txapote.

Concentració davant la seu del Parlament Europeu

D’altra banda, unes 1.500 persones segons xifres de la delegació del govern van concentrar-se a partir de les set de la tarda davant la seu del Parlament Europeu a Madrid. En aquest cas, la convocatòria tenia per lema Europa! Detén l’amnistia. Els convocants d’aquesta protesta van ser les entitats Libertad sin ira, Pie en pared, S’ha acabat o Neos, entre d’altres.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari