Quina situació insòlita es va produir a la Comissió Pegasus del Parlament el passat divendres?

Que hi havia més gent a la Mesa de la Comissió que diputats fent preguntes. La sessió va acabar amb la situació insòlita d’un compareixent adreçant-se a només dos diputats: Jordi Orobitg, d’ERC, i Joaquim Jubert, de JuntsxCat. La reunió va començar amb tres parlamentaris a la sala, a part de Montserrat Vinyets, representant de la CUP, que formava part de la Mesa, juntament amb el seu president, Josep Maria Jové (ERC). La diputada Núria Lozano, que representava el grup d’En Comú Podem, va marxar a mitja sessió perquè va dir que havia de participar a la Comissió de la Memòria Històrica. Els representants dels grups del PSC, Ciutadans, PP i Mixt van considerar que tenien coses més útils a fer que assistir a una suposada comissió d’investigació on no hi ha parlat des de la seva creació cap compareixent que posi en qüestió la tesi dels grups independentistes que Espanya va investigar irregularment dirigents de la seva corda.

Les dues persones que van comparèixer divendres van ser Meritxell Borràs, directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i Tomàs Roy, director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Borràs encara va tenir tres interlocutors a la sala mentre que Roy es va quedar petant la xerrada amb els dos diputats que van aguantar des dels seus seients fins el final de la sessió. Del desinterès dels propis independentistes pels treballs d’aquesta comissió n’és bona prova que no es convocava des de feia quatre mesos i que els partits hi van enviar suplents dels portaveus titulars.

Està clar que no es tracta d’aclarir si el CatalanGate que va publicar el col·lectiu canadenc Citizen Lab, coordinat per l’activista independentista Elies Campo, té fonaments científics fiables sinó d’utilitzar la comissió com a eina de crítica al govern espanyol i de practicar el victimisme polític. El seu títol és tota una declaració de principis gens dissimulada: “Comissió d’Investigació sobre l’Espionatge de Representants Polítics, Activistes, Periodistes i llurs Familiars per part del Regne d’Espanya amb els Programes Pegasus i Candiru”. I qui tingui algun dubte no hi compareixerà perquè ERC, JuntsperCat i la CUP ho vetaran. S’entén la solitud dels diputats que van anar el 3 de novembre al Parlament a escoltar i aplaudir Borràs i Roy.

(Visited 312 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari