El CGPJ celebra un ple aquest dilluns per debatre sobre l’amnistia

El vocal progressista Álvaro Cuesta va demanar desconvocar la sessió per "improcedent i il·legal"

Vicente Guilarte, president del CGPJ

El president interí del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vicente Guilarte, ha rebutjat la petició realitzada del vocal progressista Álvaro Cuesta per desconvocar el ple extraordinari programat d’aquest dilluns per debatre sobre l’amnistia. Guilarte ha dit que la convocatòria s’ha fet de conformitat amb el segon paràgraf de l’article 35 del Reglament d’Organització i Funcionament del CGP, i ha exposat que “amb els antecedents registrats en supòsits anàlegs en què la presidència del CGPJ ha atès sempre les sol·licituds de convocatòria de sessió extraordinària del Ple que se li han cursat per diferents vocals”, manifesta que “no escau accedir a allò sol·licitat”.

Cuesta, que ha considerat “improcedent i il·legal” aquesta convocatòria, ha anunciat que no assistirà en cas que segueixi endavant el ple i creu que és “contrària a l’ordenament jurídic i a les “funcions constitucionals” del CGPJ. A més, ha dit que no vol contribuir “a la indignitat i al desprestigi que vocals elegits per les Corts espanyoles l’any 2013 puguin ser tinguts per revoltats contra iniciatives del Parlament legítimament elegit el 23 de juliol de l’any 2023”.

L’1 de novembre, vuit vocals conservadors van demanar estudiar, votar i emetre una declaració institucional per expressar la “intensa preocupació i desolació” de l’òrgan per la llei d’amnistia. En un text al qual va tenir accés Europa Press, asseguren que l’amnistia tindrà efectes de “degradació” per al país, i van assenyalar que, quan s’apliqui, l’Estat de Dret es convertirà en “una mera proclama formal que inevitablement haurà de produir conseqüències en perjudici de l’interès real d’Espanya”.

Comptador

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari