Més de 97.000 famílies s’han beneficiat del bo social per pal·liar la pobresa energètica

El govern català assegura que l'ajut ha arribat a gairebé el 90% dels beneficiaris del 2022

Pobresa energètica
Pobresa energètica

Un total de 97.896 famílies amb un import de 34.900.000 euros ja s’han beneficiat del bo social tèrmic destinat a pal·liar la pobresa energètica en persones vulnerables pel que fa a consum de calefacció, aigua calenta sanitària o cuina. El Consell Executiu de la Generalitat ha abordat aquest programa d’ajuts durant la reunió d’aquest dimarts al matí i assegura que té una execució efectiva del 88,4% pel que fa a beneficiaris i del 89,5% pel que fa a pressupost total. Enguany, l’import del bo social tèrmic ha oscil·lat entre els 158,35 i els 797,22 euros, en funció del grau de vulnerabilitat de cada llar i de la climatologia de la seva ubicació.

Pel que fa a la resta de beneficiaris, mensualment s’efectuaran trameses de pagaments a mesura que es vagin validant les dades bancàries comunicades per més de 5.000 famílies beneficiàries. Finalment, restaran un total de 6.856 famílies beneficiàries pendents de rebre l’ajut, de les quals no es disposa de dades bancàries i a les quals tampoc s’ha pogut localitzar. Finalment, 120 famílies han renunciat a l’ajut.

Les llars beneficiàries del bo social tèrmic són aquelles que ja ho són del bo social elèctric, i reben un pagament únic per compensar les despeses necessàries per garantir el subministrament d’energia per a usos tèrmics o per finançar actuacions d’estalvi o millores de l’eficiència energètica.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari