Aragonès celebra que no hi hagi “vetos” per al català a Europa i alerta al govern espanyol que serà “exigent”

Diu que "6 anys després del 155" Catalunya té la xarxa exterior més gran "d'una nació sense estat"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

Pere Aragonès ha celebrat aquest dimarts que no hi hagi “vetos” per a l’oficialitat del català a Europa després de la segona reunió de ministres europeus en què s’ha abordat la qüestió. En una trobada amb els delegats del Govern a l’exterior, el president de la Generalitat ha reiterat que aquesta fita no depèn d’una qüestió tècnica o pressupostària, “sinó política”.

Després de destacar “l’ofensiva política i mediàtica sense precedents” que l’executiu català està duent a terme per “esvair dubtes” a l’entorn de la qüestió en els països que han de prendre la decisió, Aragonès ha recordat que és al govern espanyol a qui correspon “defensar la iniciativa i complir amb els compromisos”, i per això ha alertat que serà “el màxim d’exigent”.

Aragonès també ha celebrat que “sis anys després del 155” Catalunya té “la xarxa més potent de representació al món d’una nació sense estat”. El cap de l’executiu s’ha mostrat satisfet, així, que “allò que van intentar tirar enrere, que no fos possible”, hagi capgirat la situació i tingui, avui en dia, delegacions a 72 països, amb diversos més en cartera.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari