Qui ha dedicat més espai a les crítiques dels maquinistes als Ferrocarrils de la Generalitat? TV3 o El Nacional?

Han empatat. A zero. Ni TV3 ni El Nacional van dedicar ni un segon ni una ratlla a informar del comunicat del sindicat de maquinistes SEMAF que, el passat dimecres, criticava l’augment d’incidències en el servei de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i de les queixes dels seus usuaris. Un silenci informatiu que va afectar tots els mitjans de comunicació independentistes, des de l’ARA a RAC1 passant per Catalunya Ràdio, El Punt Avui, El Nacional, Vilaweb, El Món o Nació. Tampoc no van considerar que la denúncia del SEMAF mereixés una sola ratlla dels seus diaris i digitals El País i El Periódico, que no estan dins l’òrbita independentista. Val a dir que l’agència catalana de notícies, ACN, sempre a punt per anunciar qualsevol petita incidència a Rodalies, tampoc no va dir res de la queixa dels maquinistes de FGC. Els mitjans que sí que se’n van fer ressò van ser La Vanguardia, SER-Barcelona, Crónica Global, elcatalan.es i EL TRIANGLE.

En la nota de SEMAF s’exigia que “s’esclareixin les causes dels errors sistèmics i que s’hi busquin solucions”. Assenyalava que en els darrers temps hi ha “protestes creixents dels passatgers” per qüestions com la puntualitat, la seguretat, la sobreocupació, la neteja dels combois i la seva climatització o la informació de les causes de les nombroses incidències i el temps previst per la seva resolució. A més, també acusava la direcció de FGC d’amagar incidències com el xoc entre dos màquines que feien obres a la línia Barcelona-Vallès a l’estació de Sarrià, en el qual un maquinista es va trencar una cama l’11 d’agost.

El govern de la Generalitat i els mitjans independentistes estan en plena campanya per exigir el traspàs de Rodalies a l’administració catalana. No se n’amaguen i aprofiten qualsevol incidència en el servei de Rodalies per convertir-lo en una tragèdia nacional. El que sí amaguen són les incidències als Ferrocarrils de la Generalitat que gestiona el govern català. En aquesta guerra, les queixes dels maquinistes els molesten. No són notícia.

(Visited 261 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari