El Sindicat de Maquinistes demana explicacions a Ferrocarrils de la Generalitat per l’augment d’incidències i problemes al seu servei

El Semaf reclama que “els incidents s’investiguin mitjançant un organisme independent que esbrini les causes reals de les deficiències i estableixi mecanismes per solucionar-les”

Imatge d'un vagó de tren de FGC absolutament atapeït de viatgers, penjada a la xarxa X per un dels usuaris afectats

El Sindicat Espanyol de Maquinistes Ferroviaris (Semaf) ha demanat explicacions a la Generalitat per l’augment d’incidències, retards, problemes i queixes dels usuaris del Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Ho ha fet a través d’un comunicat que va donar a conèixer aquest dimecres, 11 d’octubre. En aquesta nota, els representants dels maquinistes reclamen “que s’esclareixin les causes dels errors sistèmics i que s’hi busquin solucions”.

El Semaf denuncia que les incidències que s’han produït a les línies de tren que gestiona FGC han provocat “protestes creixents dels viatgers”. Aquestes protestes han afectat qüestions com la puntualitat, la seguretat, la sobreocupació, la neteja dels combois i la seva climatització o la informació de les causes de les incidències i el temps previst per la seva resolució.

A més, el sindicat també critica que FGC ha ocultat els darrers temps informació sobre incidències greus que ha patit el seu servei. Fa referència a un accident que es va produir la matinada de l’11 d’agost en unes obres que es feien a la línia Barcelona-Vallès, on una màquina es va desfrenar i va xocar contra una altra que estava estacionada a Sarrià. En aquest accident el maquinista del tren que es va desfrenar va patir el trencament d’una cama. FGC no va informar d’aquesta incidència fins que el Servei Viari de Catalunya Ràdio ho va desvelar i la SER va distribuir fotografies de les màquines de tren malmeses. Al comunicat d’ahir, Semaf fa referència també a que fa una setmana van estar a punt de xocar un tren que transportava vehicles i una màquina que feia obres ocupant la via per la qual circulava el primer.

Per tot això, els maquinistes de Semaf demanen que ““els incidents s’investiguin mitjançant un organisme independent que esbrini les causes reals de les deficiències i estableixi mecanismes per solucionar-les” i han anunciat que recorreran a organismes europeus perquè col·laborin en aquesta investigació.

FGC va emetre un comunicat a última hora de la nit d’ahir afirmant que “no és cert que hi hagi hagut un increment de les incidències” i que “està aconseguint uns nivells rècords de puntualitat i de qualitat en el servei que són comparables als dels millors operadors europeus”.

(Visited 3.240 times, 1 visits today)

avui destaquem

3 comentaris a “El Sindicat de Maquinistes demana explicacions a Ferrocarrils de la Generalitat per l’augment d’incidències i problemes al seu servei”

Feu un comentari