Vilagrà creu que l’acte de Sumar sobre l’amnistia “no és la millor manera de negociar”

El govern català insisteix en les tres "condicions" per investir Sánchez: amnistia, autodeterminació i Estat del benestar

    La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu (ACN)

    La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha criticat l’acte públic de Sumar per presentar la seva proposta d’amnistia aquest dimarts. Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Vilagrà ha opinat que “no sembla que sigui la millor manera per negociar”, i ha assenyalat que la negociació es fa amb el PSOE, perquè és a qui cal “arrossegar” cap a la llei d’amnistia. No obstant això, la consellera ha donat la “benvinguda” a la proposta concreta de la formació de Yolanda Díaz.

    D’altra banda, Vilagrà ha insistit en les tres “condicions” per a una investidura del president central en funcions i candidat del PSOE, Pedro Sánchez: amnistia, abordar l’autodeterminació, i Estat del benestar. Respecte a la tercera carpeta, la consellera ha reiterat que no es pot “deixar de banda”, ja que inclou tant el traspàs “integral” de Rodalies -amb finançament i infraestructures- com el reforç dels serveis públics.

    La titular de Presidència ha afegit que, si el PSOE no aborda “amb seriositat” la negociació, la investidura de Sánchez “es complicarà”. “S’hi han d’esmerçar més”, ha repetit Vilagrà, que ha tornat a situar el benestar de la ciutadania com a “imprescindible”. “No és cap luxe parlar del bon finançament, sinó una necessitat”.

    (Visited 47 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari