Sánchez i Feijóo es reuniran dilluns a la tarda al Congrés per la ronda per a la investidura

El líder del PP mostrarà el seu "rebuig absolut" a l'amnistia i avançarà el seu 'no' al líder del PSOE

    El president del Govern central, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo

    El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, es reuniran el pròxim dilluns a les 17 h al Congrés dels Diputats en el marc de la ronda de contactes de Sánchez per a la investidura, segons han anunciat ambdós partits. Sánchez va iniciar la ronda de contactes dimecres passat amb la líder de Sumar, Yolanda Díaz, que va advertir que els dos partits encara estan lluny d’un acord.

    Fonts del PP han avançat que Feijóo traslladarà a Sánchez el seu “rebuig absolut” al fet que la governabilitat “estigui condicionada a les exigències de l’independentisme i suposi la ruptura de la igualtat de tots els espanyols”. Segons un comunicat que ha fet públic el PP, “l’amnistia no pot ser moneda de canvi” perquè Sánchez continuï a la Moncloa. “No és constitucional trencar el principi d’igualtat entre ciutadans” ni hi ha “cap autorització de les urnes per tractar de manera privilegiada ningú”, assenyala l’escrit.

    A més, el PP insisteix que el líder del PSOE ha de fer públic “qui, i sobretot què, està negociant” per “mantenir-se en el poder tot i haver perdut les eleccions”. En tot cas, Feijóo ja avançarà a Sánchez el seu no a la investidura i li exigirà que “concreti la data del debat”.

    Després de la reunió amb Feijóo, Sánchez obrirà el torn de la resta de portaveus parlamentaris. Les trobades amb els partits independentistes, ERC i Junts, encara estan per concretar.

    (Visited 18 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari