Bolaños avisa que l’informe anunciat per Díaz “és de Sumar i no del PSOE”

El ministre evita atribuir a Illa la tasca de negociar amb Puigdemont i demana "discreció"

    El ministre de la Presidència, Félix Bolaños (ACN)

    El ministre en funcions de la Presidència, Félix Bolaños, ha avisat que l’informe jurídic que avala l’amnistia per als encausats per l’1-O, anunciat per la vicepresidenta segona del govern central, Yolanda Díaz, “és de Sumar i no del PSOE”. “És una posició respectable, però no és la nostra”, ha assegurat Bolaños, que no ha aclarit si la seva formació ha rebut l’informe.

    En una atenció als mitjans després de reunir-se amb el delegat del govern central a Catalunya, Carlos Prieto, Bolaños també s’ha referit a la tasca de negociació amb Carles Puigdemont de cara a la investidura, i ha evitat atribuir-la al primer secretari del PSC, Salvador Illa. “Serem discrets en el repartiment de les tasques dins la comissió negociadora”, ha expressat el ministre de la Presidència.

    En aquest sentit, Bolaños no ha confirmat que el PSOE s’estigui preparant per enviar un membre de la seva cúpula a Waterloo per reunir-se amb Puigdemont, de cara a la investidura de Sánchez. De la mateixa manera, tampoc ha matisat si Illa seria l’interlocutor en aquestes converses, tot i que ha assegurat que tindrà “un paper fonamental” i que hi mantindran “contactes molt estrets”.

    “Hem fet pública la comissió negociadora, som set companys que treballarem en equip durant aquestes conversacions”, ha indicat el ministre, que ha matisat que el treball intern “és compartit”. Dins de la comissió, anunciada aquest dimecres pel PSOE, hi ha també la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, el diputat i secretari d’Organització dels socialistes, Santos Cerdán, la ministra d’Educació en funcions, Pilar Alegría, la líder dels socialistes a l’Assemblea de Madrid, Hana Jalloul, el diputat i exalcalde de Valladolid Óscar Puente i l’exdelegat del govern central a Galícia José Ramón Gómez Besteiro.

    (Visited 45 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari