Collboni retira una moció a favor del diàleg per manca de suports

El PSC ha justificat la decisió per la necessitat de substituir-la per una declaració sobre la gent gran

Jaume Collboni, alcalde de Barcelona (ACN)

L’alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, ha retirat la proposició que reclamava el diàleg entre el govern de la Generalitat i el govern de l’Estat al ple de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta proposta no tiraria endavant per la manca de suports suficients, però fonts del partit, en declaracions a l’ACN, han vinculat la decisió a la necessitat de canviar-la per una declaració institucional en favor de la gent gran.

El text retirat defensava la formació d’un “govern progressista i d’esquerres” a l’Estat, i afirmava que els resultats del 23-J fan palès “que el missatge de la ciutadania és que cal continuar avançant amb un govern que basa la seva acció en polítiques socials i de defensa dels drets bàsics i serveis públics i també en el foment de la cultura del pacte i del diàleg”.

Per contra, sí que es manté el text conjunt que Trias X Barcelona (Junts) i ERC han presentat per instar el consistori barceloní a “donar suport a la tramitació” d’una llei d’amnistia a les Corts Generals en referència als “fets, accions i omissions d’intencionalitat política vinculades a l’exercici del dret d’autodeterminació de Catalunya, tipificats com a infracció penal o administrativa” que hagin tingut lloc entre l’1 de gener del 2013 i l’entrada en vigor de la llei.

A banda, el PP també manté una proposició que rebutja qualsevol mena d’amnistia o indult generalitzat per a qualsevol grup de ciutadans i anima els partits majoritaris a buscar acords d’Estat per evitar “que la societat espanyola es vegi sotmesa a les condicions il·legals de partits independentistes”.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari