Toc de Brussel·les a 19 països per trigar a impulsar la mobilitat intraeuropea

Espanya és un dels estats membres que no ha transposat la directiva sobre el projecte TEN-T

La Comissió Europea ha donat un toc d’atenció a Espanya, i a 18 estats membres de la Unió Europea (UE) més, a través d’una carta formal on els retreu la lenta implementació de mesures per afavorir la mobilitat intraeuropea.

En concret, segons recull l’ACN, l’executiu comunitari els ha culpat de no transposar la directiva referent a la implementació del projecte TEN-T, la iniciativa comunitària encaminada a desenvolupar una xarxa ferroviària, marítima, aèria i per carretera “més eficient, coherent i d’alta qualitat” a la UE.

Brussel·les hi menciona problemes com la manca de rapidesa en la concessió de permisos per impulsar projectes, la falta de transparència i la “poca coordinació” amb altres estats membres. Segons la Comissió, Espanya disposava fins al 10 d’agost per transposar la directiva.

A més, la Comissió Europea ha donat un toc d’atenció a una vintena de països, entre ells Espanya, per no haver liberalitzat prou el mercat de vehicles de lloguer sense conductor per distribuir béns. “L’ús d’aquests vehicles pot reduir els costos de transport per a les empreses que mouen mercaderies per compte propi i, al mateix temps, poden pot incrementar la seva flexibilitat”, ha defensat l’executiu comunitari.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari