Joan Ignasi Elena també topa amb l’animadversió dels Mossos

El conseller d’Interior del Govern de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, està tenint una trajectòria dins del departament només comparable amb la que va tenir l’aleshores líder d’ICV-EUiA, Joan Saura. I és que a Elena li creixen els conflictes interns com bolets, i els enfrontaments amb els comandaments dels Mossos d’Esquadra i amb els sindicats dels agents són constants des que va assumir la cartera.

Quan va arribar al departament ja tenia coll avall que hauria de picar pedra. Volia introduir canvis i sabia que no seria fàcil en un cos acostumat a fer i desfer amb independència del conseller que hi hagi. Però el que no s’esperava és tenir els Mossos emprenyats i d’esquena sempre. El darrer episodi, però, ve de la mà d’una sentència judicial. Sis agents van admetre haver participat d’una agressió racista durant una detenció, i van ser inhabilitats durant mig any. Però el reconeixement dels fets va servir a Elena per ordenar la seva expulsió immediata dels Mossos. La decisió, però, ha provocat que els sindicats i part de la cúpula vegi en això un atac i una desprotecció del cos i dels agents per anar més enllà del que ha marcat un jutge.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari