Illa, a Aragonès: “No és el moment de fer carreres per veure qui té més protagonisme”

El líder del PSC retreu al president que ho vulgui fer tot sol malgrat la "debilitat" parlamentària

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, durant el debat de política general

El president del grup del PSC-Units al Parlament, Salvador Illa, ha avisat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que vagi amb compte en “tirar pel dret”. Així ho ha dit en el marc de debat de política general al Parlament després que Aragonès hagi exigit al líder del PSOE, Pedro Sánchez, fixar en els pròxims quatre anys les condicions d’un referèndum. “No és el moment de fer carreres i veure qui té més protagonisme i qui surt més bé a la foto. Nosaltres pensarem primer en el país i la convivència. Poques fotos”, ha afegit. Segons Illa, no falla Catalunya, sinó que “falla el Govern”, i ha retret a Aragonès que ho vulgui fer tot sol malgrat la seva “debilitat” parlamentària.

Illa ha afirmat que “tothom té dret a defensar el seu projecte polític” i avançar en el camí del diàleg reconeixent la “Catalunya plural”, però ha demanat a Aragonès que no tiri pel dret. En aquest context, ha afirmat que els socialistes tenen “força política” per defensar el seu projecte d’Espanya, i ha remarcat que ell no té la necessitat “d’exhibir” sinó que posa aquesta força “al servei d’Espanya i de Catalunya”.

Segons Illa, la “raó fonamental” per la qual el Govern “falla” és que Aragonès ho vol fer tot sol quan Catalunya necessita acords, i el líder dels socialistes ho ha explicat fent un símil futbolístic: “Hem deixat que agafi la pilota al mig del camp i que vagi tot sol cap a porteria. Ha volgut anar tot sol de dret cap a porteria. Sense porter i la posa al pal. I no pot dir que li hàgim fet falta”, ha descrit.

El cap de l’oposició ha enumerat el que considera que li convé a Catalunya: més autoexigència i no culpar de tot els altres, més respecte,  pluralitat, lleialtat cap a altres administracions, enfortir les institucions i unir en comptes de dividir. En aquest sentit, ha assenyalat que no es pot oblidar el caràcter “plural” de Catalunya. “Compte en parlar en nom de Catalunya. Ni tan sols els que hem guanyat totes les eleccions des del 2021 podem parlar en nom de Catalunya”, ha dit en referència als socialistes.

Illa també ha parlat de la voluntat d’Aragonès d’esgotar la legislatura catalana fins al 2025. “Per fer què? No tirem la casa per la finestra que potser venen nous inquilins. No tirar pel dret  i no tirar la casa per la finestra”, ha conclòs. Pel que fa als pressupostos del 2023, que el Govern va pactar amb socialistes i comuns, Illa ha demanat “més ritme” en l’execució i, de cara als comptes de l’any que ve, ha avisat que és una “obligació” del Govern buscar suports. “Aquí estem com sempre hem estat. Seguirem amb una acritud constructiva de generar alternativa, però amb mà estesa”, ha dit.

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari