L’operatiu dels Mossos contra el tràfic de droga a través de màquines expenedores acaba amb 17 detinguts

S'han intervingut un miler de caixes amb cabdells de marihuana i haixix i s'han precintat tres màquines

Una agent dels Mossos en un dispositiu contra el tràfic de droga a través de màquines expenedores (Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d’Esquadra han detingut un total de 17 persones en el marc de l’operatiu dut a terme aquest dimecres a la comarca del Maresme contra la venda de marihuana i haixix a través de màquines expenedores. Tres dels arrestats són els gestors de l’empresa que subministrava les substàncies en un format similar al d’un paquet de tabac, i la venda es feia en establiments com petits supermercats, fet pel qual s’han fet 16 inspeccions administratives als punts de venda.

Al llarg del matí s’ha intervingut un miler de caixes amb cabdells i resina, a més de 7.000 euros en efectiu, i s’han precintat tres màquines expenedores. Als tres responsables del negoci se’ls acusa d’un delicte contra la salut pública, amb penes que poden anar des de l’any de presó fins als tres. La resta dels detinguts són responsables dels punts de venda, i es preveu que quedin en llibertat aquest mateix dimecres un cop hagin declarat davant dels Mossos.

La investigació es va iniciar a partir de la troballa que un transportista va fer en un dels paquets que traslladava, i que s’havia trencat. “Hi va trobar marihuana, ens ho va dur a comissaria i vam iniciar la investigació sobre els destinataris de la substància, una empresa de Canet de Mar”, explica el cap de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra, Josep Antoni López Garzón.

Estirant el fil van determinar que tenien un entramat comercial amb establiments on hi tenien màquines expenedores semblants a les de tabac, però que en el seu lloc hi dispensen caixetes amb marihuana i haixix al seu interior. “En una inspecció administrativa en un establiment vam comissar les caixetes i les vam analitzar, i vam veure que de les 25 mostres que havíem agafat, 20 tenien una quantitat de THC superior al 0,2%, que és el màxim permès”, assenyala López Garzón.

En aquesta fase de la investigació es van arribar a intervenir prop de 700 grams de cabdells de marihuana, així com peces d’haixix i 700 euros en efectiu. La mercaderia arribava fins a set establiments, principalment del Maresme i la Selva, tot i que també en d’altres del Vallès Occidental, Barcelona i el Baix Llobregat, en municipis com ara Mataró, Cerdanyola del Vallès, Sant Andreu de la Barca o Cardedeu.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari