TV3 es queixa d’uns retards a Rodalies hores després d’uns altres idèntics a FGC dels quals no ha informat

Aquest matí, el canal 324 ha obert l’informatiu amb una incidència a Vilanova i la Geltrú mentre que ignora que ahir n’hi va haver una igual a la línia Barcelona-Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat

Aglomeració de passatgers en una andana afectada pel retard dels trens de FGC de la Línia Llobregat-Anoia

El canal 324 ha obert aquest matí el seu informatiu amb una notícia sobre retards d’una mitja hora a la línia R2Sud de Rodalies. Pels responsables de l’edició d’aquest canal de TVC aquesta era la notícia més important del dia. Feia unes hores, però, que la línia Barcelona-Vallès, que opera Ferrocarrils de la Generalitat, havia patit retards iguals o superiors, però els serveis informatius de la televisió pública de la Generalitat no van considerar que aquesta incidència justifiqués incloure-la en l’obertura de l’informatiu del 324. Ni obertura ni notícia. No se’n va parlar.

El 324 ha enviat un redactor a donar detalls de la incidència d’aquest  matí i com ha afectat els passatgers el retard de 30 minuts. Com fa sovint, ha fet parlar tres usuaris perquè es queixessin del serveu de Rodalies. En canvi, cap redactor es va desplaçar a les diferents estacions de Ferrocarrils de la Generalitat on els usuaris d’aquest servei vivien amb indignació ahir els retards que patien i denunciaven la manca d’informació del perquè de la demora.

“Portem ja aturats a Les Fonts com 15 minuts i sumant, direcció Terrassa. Ens donareu alternatives o seguirem aquí molta estona? Ningú no dona informació de res”, “El S2 de les 19:07 no ha passat”, “El tren en el que veníem des de BCN ens ha deixat a Rubí. I ara què? Per arribar a Terrassa hi haurà alternativa o ens hem de buscar la vida?”, es queixaven els usuaris a la xarxa X. “Què fem tota aquesta gent?”, preguntava una passatgera adjuntant una fotografia d’una andana plena a vessar de persones esperant el tren dels Ferrocarrils de la Generalitat que no arribava.

En aquesta xarxa, FGC va anunciar a les 5:36 de la tarda que “Línia Barcelona-Vallès: el servei de trens de la Línia S1 amb una freqüència de pas de 20 minuts entre les estacions de Rubí i Terrassa Nacions Unides, a causa d’una avaria de tren”. Dues hores més tard penjava aquest missatge: “Línia Barcelona-Vallès: el servei està normalitzat, encara que es poden produir retards puntuals”. La normalitat a FGC és que hi hagi retards puntuals. A TV3, la normalitat és no informar dels retards dels Ferrocarrils de la Generalitat.

El canal 324 ha mantingut com a primera notícia el retard a Rodalies Renfe fins que s’ha sabut que un tren de esa empresa ha atropellat mortalment un home que creuava la via a Calella. La incidència de Vilanova i la Geltrú i les queixes dels usuaris han passat a ser la segona notícia més important del dia.

(Visited 1.267 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari