Manuel Bustos, a un pas del judici per la peça 31 del cas Mercuri

El jutge tanca la instrucció i l'acusació demana 8 anys de presó per a l'exalcalde de Sabadell

Manuel Bustos

El jutjat de Sabadell que instrueix el cas Mercuri ha tancat la investigació de les peces 21 i 31, segons ha difós aquest divendres la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció i recull l’ACN, de manera que l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos es troba novament a un pas d’anar a judici.

Aquestes peces corresponen a unes obres irregulars encarregades a un constructor familiar de Bustos i a la contractació irregular de persones afins al PSC per entrar a treballar al Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, respectivament.

En la peça 31, Bustos està acusat d’un delicte continuat de tràfic d’influències i també de falsedat documental, prevaricació i malversació de fons públics. L’acusació popular demana que se’l condemni a 8 anys de presó, a 5 anys d’inhabilitació i al pagament d’una multa de 205.000 euros.

El germà de l’exalcalde, Paco Bustos, que en el moment dels fets era regidor de Sabadell, primer secretari del PSC al Vallès Occidental Sud i conseller comarcal, afronta peticions per part de les acusacions de 5 anys de presó, 5 d’inhabilitació i una multa de 5.500 euros pels delictes de falsedat documental, prevaricació i malversació de fons públics.

Quant a la peça 21, el jutge ha deixat a un pas del banc dels acusats una desena d’empresaris i funcionaris per, presumptament, haver-se conxorxat a l’hora de fer unes obres il·legals a un local de Sitjas Motor SL i eludir el pagament dels corresponents impostos municipals.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari