La Diputació de Girona, presidida per Junts, finança la polèmica exposició de Puigdemont a Brussel•les

El màxim responsable de la corporació provincial, Miquel Noguer, pretén portar-la al Parlament i al màxim nombre d’ajuntaments gironins

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, a la presentació de la mostra de Carles Puigdemont al Parlament europeu

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer (Junts), va tenir un paper destacat en la presentació de l’exposició “Contribucions de Catalunya al progrés social i polític d’Europa”, que es va inaugurar el dimarts passat, 5 de setembre, als passadissos del Parlament europeu. La seva intervenció es deu a què l’exposició s’ha pogut fer gràcies a la col·laboració i el suport financer de la corporació provincial que presideix. A l’acte hi va assistir també el diputat de Cultura i vicepresident quart de la Diputació, Jordi Camps. L’exposició és molt modesta, es limita a uns quants panells i ocupa molt poc espai a les dependències de l’Eurocambra, a tocar del seu bar, però ha estat motiu de polèmica perquè els serveis jurídics d’aquest organisme van retirar una de les fotografies que en formaven part.

Als espais de l’Eurocambra hi solen instal·lar exposicions de diverses administracions i entitats públiques o privades. El que no és tant habitual és que una administració pública financi una exposició concebuda per un grup polític de la Cambra. Encara és menys habitual i fins i tot irregular que una administració pública local governada per un partit financi l’exposició ideada per membres d’aquest partit al Parlament europeu, que és el que ha passat en aquest cas.

«Avui, en un espai tan important com aquest per a la democràcia del continent, Catalunya presenta un cop més les seves credencials històriques de país avançat, modern, democràtic. Un país que es deu a un poble cívic, respectuós amb la diferència», va afirmar Noguer en la seva al·locució. En l’acte van parlar també els eurodiputats de Junts per Catalunya-Lliures per Europa Carles Puigdemont i Toni Comín que, en el plafó on figuren els crèdits de la mostra, apareixen com a responsables del seu “Concepte”. Va intervenir, així mateix, Àngel Casals, catedràtic d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona i cap d’àrea de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada, que es va responsabilitzar d’assessorar l’exposició i de triar els textos de tres professors més –Rosa Lluch, Antoni Riera i Josep Capdeferro-, dedicats a estudis sobre el Sindicat Remença, el Consolat de Mar, el Tribunal de Contrafraccions i la vaga de la Maquinista.

El diseny de l’exposició es va encarregar a Ignasi Cristià, dramaturg i escenògraf, que, entre moltes altres accions, ha dissenyat l’entrega de les creus de sant Jordi de l’any passat o l’exposició sobre Salvador Seguí que s’ha pogut veure fins el passat dia 2 al Palau Robert de Barcelona. Cristià no s’ha fet ressò d’aquesta mostra ni al seu web ni a les seves xarxes socials. La project manager n’és Natalia Rodríguez, assistenta de Toni Comín al Parlament europeu. Rodríguez i Comín consten també com a responsables del contingut, juntament amb Aleix Sarri, assistent de Carles Puigdemont.

Al portal de Transparència de la Diputació de Girona no consta en què ha consistit la seva col·laboració per la realització de “Contribucions de Catalunya al progrés social i polític d’Europa”. El Ple d’aquest organisme el formen 10 diputats de Junts, vuit d’ERC, cinc del PSC, dos de la CUP, un de Tots per l’Emportà i un d’Independents per la Selva. Miquel Noguer, que és alcalde de Banyoles des de fa 16 anys i president de la Diputació de Girona des del 2018, va ser reelegit en aquest darrer càrrec, el 19 de juliol, amb els vots dels diputats del seu partit i els dels d’ERC i dels dos grups independents. Junts governa la Diputació en coalició amb ERC.

(Visited 803 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La Diputació de Girona, presidida per Junts, finança la polèmica exposició de Puigdemont a Brussel•les”

  1. Si hi hagués democràcia, podríem votar Girona província independent, o dins Andorra, dins Noruega, etc. La gent es qui decideix si un País ha de seguir o no.. Un País amb bona gestió són els que haurien de crèixer.
    Si un País vol tenir contents sa gent, ha de procurar fer una bona gestió perquè tothom vulgui pertanyer a dit País.

    Respon

Feu un comentari