Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Barcelona que desfaci les “actuacions” de l’eix verd de Consell de Cent

La sentència revoca l'acord que va aprovar les obres perquè no va modificar el Pla General Metropolità

El jutjat contenciós-administratiu número 5 de Barcelona ha revocat l’aprovació de l’anomenat eix verd de Consell de Cent en considerar que per tirar-lo endavant s’havia d’aprovar una modificació urbanística del Pla General Metropolità (PGM) i no només una llicència d’obres ordinàries. D’aquesta manera, la justícia dona la raó a Barcelona Oberta, la Unió d’Eixos Comercials i Turístics, i condemna el consistori “a retornar les actuacions en l’estat que es trobaven amb anterioritat a la seva aprovació”.

La sentència insta l’ajuntament a fer marxa enrere, en condemnar a l’administració municipal a fer que Consell de Cent ha de ser de nou un carrer com qualsevol altra de l’Eixample, amb la seva calçada per a cotxes i carril bici i les seves voreres de gairebé cinc metres en els vessants.

La sentència apunta que el marc de planificació que estableix el PGM passa per davant de qualsevol altra consideració. I en aquest marc urbanístic queda car que Consell de Cent forma part de la xarxa viària local, amb el que segons l’article 196.3, “ha de donar accés a les edificacions i enllaçar amb les vies bàsiques”, cosa que ja no és possible perquè la via ja no pot recórrer-se en vehicle de manera lineal.

(Visited 123 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari