El Congrés aprovarà la setmana vinent la contractació d’urgència de traductors per a les llengües cooficials

Fonts de la cambra baixa central afirmen que hauran de ser "ràpids i eficaços"

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz, aplaudint a Francina Armengol, la nova presidenta del Congrés dels Diputats

El Congrés dels Diputats aprovarà la setmana vinent la contractació d’urgència de traductors perquè els diputats puguin fer servir les llengües cooficials ja al debat d’investidura d’Alberto Núñez Feijóo, el 26 i 27 de setembre, segons ha avançat El Periódico i han confirmat a l’ACN fonts de la cambra. El moviment respon a la proposta de reforma del reglament presentada aquest dimecres per PSOE, Sumar, EH Bildu, PNB i BNG, una reforma a la qual el PSOE es va avenir per aconseguir els vots d’ERC i Junts per a la candidatura de la mallorquina Francina Armengol com a presidenta del Congrés. “Haurem de ser ràpids i eficaços”, han argumentat per justificar la urgència de la contractació dels traductors.

La fórmula de la contractació no ha transcendit, però no es descarta que se’n puguin fer de puntuals per afrontar el debat d’investidura de Feijóo tal com es va fer, recorden les mateixes fonts, en la visita al Congrés dels Diputats del president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski.

A través del seu president, Alberto Núñez Feijóo, el PP s’ha mostrat completament contrari a la reforma del reglament perquè es pugui parlar en català, basc o gallec a l’hemicicle. El president popular ha defensat que tots els diputats s’entenen en castellà i que, per tant, la despesa pública que comportarà la contractació dels traductors i l’equipament necessari no s’hauria de fer.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari