El Tribunal d’Arbitratge obre expedient a Rubiales per infracció greu però no podrà ser suspès provisionalment

L'organisme no se suma a la voluntat del govern estatal, que volia inhabilitar el president de la RFEF immediatament

Luis Rubiales es llança sobre Jenni Hermoso mentre l'abraça (RFEF)

El Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) no ha aplanat finalment el camí perquè el Consell Superior de l’Esport (CSD) suspengui temporalment Luis Rubiales com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

El TAD ha obert un expedient disciplinari contra ell per infracció greu, però no pas molt greu. Això significa que el Consell Superior de l’Esport no pot moure fitxa per inhabilitar Rubiales pel petó forçat a Jennifer Hermoso.

El tribunal ha estimat només parcialment la denúncia presentada pel CSD, de manera que la sanció màxima que li pugui acabar imposant el govern espanyol és de dos anys d’inhabilitació.

La decisió és un cop per al govern espanyol perquè impedeix al president del CSD, Víctor Francos, de convocar en 48 hores la seva comissió directiva per sotmetre a votació la suspensió de Rubiales, tal com contemplava.

El CSD veu “inacceptable” l’actitud de Rubiales de fer-li a un petó als llavis, sense consentiment, a Hermoso i d’agafar-se els genitals a la llotja de la final d’Austràlia. En la denúncia que va fer arribar al TAD, el CSD exposava que aquests dos actes vulneraven la llei de l’esport i un reial decret sobre disciplina esportiva, ja que suposen un “abús de l’autoritat i una infracció per actes notoris i públics que atempten a la dignitat i el decòrum esportiu”.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari