Per què els errors en la revenda del Barça sempre són informàtics?

L'Estadi Olímpic de Montjuïc el darrer Gamper

Foto: FC Barcelona

L’experiència a Montjuïc del primer partit a l’exili causat per l’Espai Barça ha produït una altra d’aquelles notícies que comença a ser massa freqüent a l’univers del ticketing blaugrana. Una informació d’El Periódico va revelar que “alguns socis, els que tenien entrades als sectors 101 i 102 de la tribuna, s’han trobat que una altra persona tenia exactament la mateixa entrada”.

“Alguns han estat reubicats malgrat les seves queixes a l’altre lateral a la segona grada de l’Estadi Olímpic”, continua l’article, que indica que “a diferència del Camp Nou, Montjuïc no té un control inicial i el soci arriba directament als torns per encaminar la boca”. “Un cop a dins -segons el relat d’un aficionat-, trobar el teu seient no és fàcil. Donem moltes voltes per la mateixa escala, buscant la fila i el seient. Tot està ple. No hi ha cap manera de trobar el lloc assignat. Quan s’arriba on indica l’entrada, una altra persona ocupa aquesta butaca. Ensenya el seu tiquet i és idèntic al que tenim, només que a la boca apareix la 6120. Trobar algú a qui preguntar esdevé impossible, atès que aquest cas no és aïllat”. “Després d’uns quants minuts -continua l’aficionat- ens atenen i la noia desesperada em confessa: ‘Jo d’això no en tinc ni punyetera idea. No hauria de ser la meva feina’. Fa mitja volta i se’n va sense més paraules”.

Desenes de barcelonistes van topar-se amb aquest mateix problema i una situació de caos que, fonts oficioses del club, van qualificar d’error informàtic. Un altre error informàtic que, en realitat, s’ha estat reproduint massa sovint sense que es tingui notícia de cap acomiadament o de l’aplicació de solucions dràstiques. Qualsevol informàtic coincidirà que la possibilitat de vendre exactament la mateixa entrada dues vegades per a un mateix partit és pràcticament impossible, llevat que la incidència l’hagi permès un error més humà que tecnològic.

Ha passat en partits del Camp Nou diverses vegades anteriorment, i això malgrat que la junta del president Joan Laporta ja va protagonitzar fa uns mesos l’escàndol més gran de la història del club i del futbol europeu revenent gairebé 50.000 entrades del partit d’Europa League entre el Barça i l’Eintracht de Frankfurt a aficionats alemanys. Teòricament, tampoc no es podien comprar online des de fora ni les agències oficials podien distribuir-les a aficionats nominalment amb residència a Alemanya.

Aquell frau de dimensions colossals i extraordinàries, sense precedent, va acabar amb l’expulsió d’una d’aquestes agències que al cap de pocs mesos va ser ràpidament readmesa. Els errors humans més que els informàtics són els que causen aquest tipus de situacions com al Gamper, on els que es van trobar amb el seu seient ocupat, localitats de les més cares, van haver de conformar-se a seure allà on hi havia butaques lliures, a les pitjors zones de l’estadi pel que fa a la visibilitat.

(Visited 151 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Per què els errors en la revenda del Barça sempre són informàtics?”

Feu un comentari