Minut de silenci a la plaça Sant Jaume per condemnar la mort d’una dona a Nou Barris

Membres del Govern i l'Ajuntament han clamat contra la violència de gènere i “els discursos que l’emparen”

Membres del Govern i l'Ajuntament en el minut de silenci a la plaça Sant Jaume per condemnar el feminicidi d'una dona a Nou Barris Data de publicació
Membres del Govern i l'Ajuntament en el minut de silenci a la plaça Sant Jaume per condemnar el feminicidi d'una dona a Nou Barris

Representants polítics de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han fet aquest dilluns un minut de silenci per condemnar pel presumpte crim masclista d’una veïna de Nou Barris de 29 anys. Es tractaria de la segona dona assassinada en els darrers tres dies, com ha recordat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que també ha dit que “tothom es responsable” de “poder deixar el recompte de feminicidis a zero”. “Estem fartes de plorar els assassinats de dones pel sol fet de ser-ho”, ha clamat la consellera. Per la seva banda, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha afegit que al crim “se li ha de dir feminicidi”. “No hi ha eufemismes que el puguin tapar i lamentem els discursos que ho emparen o justifiquen”, ha deplorat el batlle.

Verge ha reivindicat que “no ens conformem a condemnar el crim, davant una situació així tots ens hem d’implicar per deslegitimar el masclisme i les violències que comporta”. En la mateixa línia, ha apuntat que els feminicidis “no són una realitat llunyana”, ja que les enquestes indiquen que totes les dones diuen “haver viscut de prop” una situació de violència de gènere. Per això, Verge ha recordat que hi ha un telèfon (900 900 120) que proporciona “assessorament jurídic i psicològic” i que hi pot trucar “qualsevol persona que tingui el més mínim indici” que algú està patint violència masclista.

Els fets van passar a la matinada del dissabte al barri de Turó de la Peira, i els Mossos d’Esquadra van determinar que es tractava d’una mort violenta. Per això, van detenir al moment la parella de la víctima, de 34 anys, com a possible autor del crim. La divisió d’Investigació Criminal de Barcelona s’ha fet càrrec d’aquest cas, que seria el novè feminicidi a Catalunya el 2023. Verge ho ha recordat i ha lamentat “les 122 dones que han mort a Catalunya” durant la darrera dècada. De fet, aquesta víctima es registra només dos dies després de l’assassinat d’una altra dona divendres passat a Girona, presumptament a mans de la seva exparella.

A la concentració de la plaça Sant Jaume s’hi han pogut veure diferents membres del Govern, com el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la titular d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. També han clamat contra aquest crim l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, l’exalcaldessa Ada Colau, diferents regidors del consistori, i familiars i amics de la víctima.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari