A qui vota el rei? (segons Rufián)

El rei Felip VI
El rei Felip VI

A Vox. En una piulada la nit del debat a tres de TVE, el candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Gabriel Rufián, es fixava en el detall del pin que duia el president del govern espanyol, i candidat del PSOE, Pedro Sánchez. El pin multicolor, que ja ha lluït a la solapa de la seva americana altres vegades, forma part de la campanya #ODSéate, que cerca ressaltar i promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Una provocació al candidat de Vox, present en un debat que va comptar amb la sonada absència del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, i va comptar, a part de Sánchez, amb la presència de la candidata de Sumar, Yolanda Díaz.

Així, Rufián va penjar una foto del rei Felip VI, a on se’l pot veure lluint el mateix pin que duia Sánchez, i hi va afegir: “També hi ha votants de VOX amb el pin”. Una gracieta, típica del republicà, que ha despertat tota mena de comentaris a la xarxa. Des de qui li aplaudeix fins a aquells que li recorden que els reis no voten, o els qui critiquen l’ocurrència i la qualifiquen d’acudit dolent o desafortunat.

La majoria li recorda que, tot i que la Llei Orgànica del Règim Electoral General no prohibeix al rei ni a la resta de la família reial l’exercici del dret de sufragi actiu, “però a la pràctica mai no han votat en eleccions partidistes”. Això no obstant, els reis sí que han exercit el seu dret de sufragi actiu, recorden, en quatre referèndums des del començament de la transició: Llei per a la Reforma Política, Constitució espanyola, OTAN i la Constitució europea.

(Visited 230 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari