Per què Víctor Amela acusa una responsable de la Generalitat de xenòfoba?

El periodista i escriptor Víctor Amela en una imatge d'arxiu (ACN)

El periodista i escriptor Víctor Amela se les ha tingut a Twitter amb un càrrec del Departament de Territori de la Generalitat, concretament amb Anna Enjuanes Balaguer, responsable de control d’empreses. Amela ha defensat que “Espanya protegeix el català” mentre que França el “mata”, i ha apuntat que “tant de bo França aprengui d’Espanya, diguin el que diguin els indepes injustament”. El comentari del periodista ha aixecat polseguera, i Enjuanes l’ha convidat a marxar de Catalunya i tornar “al forat del tercer món”, en referència a la resta d’Espanya.

Si no saps respectar la llengua del país que et va acollir, torna-te’n al forat del tercer món d’on vau sortir tu o els teus ancestres. Així de senzill”, ha etzibat la responsable de Territori a Amela, unes paraules que el periodista ha titllat de xenòfobes. “Calma’t, Anna. Vaig néixer a Barcelona molts anys abans del teu naixement i et vaig rebre aquí amb alegria. Viu on vulguis, Anna, i si no t’agrado pots marxar lluny de mi: et respecto a tu malgrat deploro la xenofòbia fastigosa del teu tuit“, ha respost Amela.

Lluny de retractar-se de les seves paraules, Enjuanes ha mantingut la seva idea que els xenòfobs són els qui parlen castellà a Catalunya, i ho ha justificat assenyalant que els seus avis, que van venir d’altres zones d’Espanya, “sempre van estimar la terra que els va acollir i la seva llengua” i que “sempre” li han parlat “en català”.

Al marge d’aquest intercanvi de retrets amb la responsable de control d’empreses de Territori, diversos personatges de l’òrbita independentista han carregat contra Amela per afirmar que Espanya defensa el català. L’humorista Manel Vidal, el cantautor Lluís Llach, el periodista i filòsof Jordi Graupera i l’enginyer informàtic i membre de la Comissió de Valoració de Candidatures de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) Josep Maria Ganyet són alguns dels qui han recriminat a Amela les seves paraules a través de Twitter.

(Visited 829 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari