Decreten uns serveis mínims del 66% en hora punta per la vaga a Rodalies

Aquest dimecres, 19 de juliol, la CGT ha convocat aturades contra la "privatització" de Renfe Mercancías

    Usuaris pujant a un tren de Rodalies a l'estació de Gavà (ACN)

    El govern de la Generalitat ha decretat uns serveis mínims del 66% en hores punta per la vaga de 23 hores que ha convocat la CGT a Rodalies el 19 de juliol. Segons ha informat Renfe aquest dimarts, es prestarà el 66% del servei d’un dia laborable en el període comprès entre les sis i les nou i mitja del matí i entre les cinc i les vuit i mitja del vespre. Durant la resta de la jornada, el servei serà del 33%.

    En un comunicat, la companyia ferroviària lamenta els efectes que pugui provocar entre els usuaris l’aturada organitzada per la CGT i assegura que va demanar al Departament d’Empresa i Treball uns serveis mínims superiors, de fins al 75% en hora punta. Segons l’empresa, aquest percentatge és el que acostuma a aplicar el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en situacions similars.

    El sindicat, que és minoritari en la representació dels treballadors, ha convocat la vaga per protestar contra l’externalització “contínua” de les càrregues de feina i la “privatització” de la societat Renfe Mercancías. En aquest sentit, la CGT considera que s’està “fomentant la precarietat de les plantilles”.

    (Visited 53 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari