Alerta dels Bombers davant el risc d’incendis d’aquest dimarts

"Avui tindrem una situació molt dura", preveu el cap del cos, David Borrell, abans que es declarés un incendi a les hortes del Rec Major

Bombers treballant a l'incendi a tocar del riu Francolí

Foto: Bombers

David Borrell, el cap dels Bombers de la Generalitat, ha alertat de l’elevat risc d’incendis a Catalunya entre dimarts i dimecres d’aquesta setmana. “Avui tindrem una situació molt dura”, ha avisat, però també ha indicat que aquest dimarts a les 12 encara no s’havia declarat cap foc.

Segons han informat minuts després els Bombers, però, nou dotacions i un helicòpter han començat a treballar en l’extinció d’un incendi de vegetació a la zona de les hortes del Rec Major, a Tarragona, del qual hi ha dos focus a tocar del riu Francolí. L’avís, segons ha difós el cos, els ha arribat a les 12.33 hores.

“Si avui arribéssim al final del dia sense cap incendi actiu, l’episodi el superaríem de manera satisfactòria”, havia expressat Borrell en declaracions des de la seu del Departament d’Interior, recollides per Europa Press. “Ens hem centrat molt en avui i demà i després estarem en una situació molt més normal”, ha manifestat sobre l’episodi de calor intensa d’aquesta setmana.

El cap del cos, que ha destacat que el comportament dels ciutadans ha estat “exemplar”, també ha considerat “bastant positiva” la situació que afronta Catalunya aquest estiu, a diferència de l’anterior, i l’ha atribuït a les pluges de finals de la primavera.

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari