Pedro Sánchez: “Catalunya serà determinant per a la victòria del PSOE el 23-J”

El líder dels socialistes tanca la porta al referèndum i diu que Catalunya ha d'anar a "posicions possibilistes"

El líder del PSOE i president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, a un míting a València (Roger Pi de Cabanyes, ACN)
El líder del PSOE i president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, a un míting a València (Roger Pi de Cabanyes, ACN).

El secretari general del PSOE i president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, assegura en una entrevista publicada per ‘La Vanguardia’ aquest diumenge que està “convençut” que “Catalunya serà determinant per a la victòria socialista el 23-J”. Segons Sánchez, el pròxim diumenge “Catalunya serà l’avantguarda d’aquesta Espanya que avança” i, per tant, “Catalunya donarà la victòria al PSOE”.

A l’entrevista, Sánchez tanca la porta al referèndum i rebutja la consulta sobre el nou acord que surti de la taula de diàleg a què va fer referència la líder de Sumar, Yolanda Díaz. “Crec que aquest procés exigirà molt de temps, determinació, paciència i generositat”, diu, perquè “la ciutadania catalana necessita passar pàgina, conviure i també canalitzar aquestes ganes d’autogovern que pot tenir legítimament una part de Catalunya, però sempre cap a posicions possibilistes”.

Segons Sánchez, “les posicions d’avui estan molt allunyades”, perquè “l’independentisme està en un referèndum d’autodeterminació”, i “això no passarà perquè no hi ha cap constitució del món, tampoc l’espanyola, que permeti una segregació d’un determinat territori”. Afegeix que “una consulta en aquests termes obriria més divisió” i que ell sempre ha apostat per la “convivència” i “dins de la Constitució hi ha prou espai perquè puguem avançar i donar una solució definitiva a la situació que ens vam trobar el 2017″.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari