L’estratègia de Colau, a examen a les generals

La cap de llista de Sumar-En Comú Podem al Congrés per Barcelona, Aina Vidal, és la que més reivindica el govern de coalició a Espanya i la feina feta pel govern conjunt amb el PSOE. Fins i tot en algun debat ja li ha dit a la candidata del PSC, Meritxell Batet, que “segur que s’entendran” i seran “valentes juntes” per impulsar polítiques d’esquerres.

Sobta veure aquesta actitud tenint en compte que tenen part de l’electorat compartit amb els socialistes. I de fet, el PSC i el PSOE parlen sempre del govern de Pedro Sánchez, sense entrar a especificar res més. Un dels motius d’aquest missatge és que part de l’estratègia que estan seguint els comuns és la mateixa de la líder del partit, Ada Colau, a les eleccions municipals: sabent que tenen un soci que no s’enorgulleix de la coalició de govern, intenten apropiar-se dels èxits de la coalició i fer seva la defensa de la feina conjunta feta des del poder compartit.

Això, que sobre el paper podria funcionar, no va tenir una gran plasmació a les municipals. I és per això que més d’un dirigent dels comuns ja es pregunta per què “s’està aplicant l’estratègia de Colau si no va funcionar a les municipals”. El 23-J se sabrà si ara pot funcionar l’estratègia Colau.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari