Puigdemont evita desplaçar-se a Estrasburg perquè tem que l’extradeixin

L'eurodiputat de Junts diu que va rebre una resposta "ambigua" de la presidència de l'Eurocambra

Puigdemont, al Parlament Europeu

Els eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont i Toni Comín, no assistiran al pròxim ple del Parlament Europeu, que se celebrarà a la seu d’Estrasburg entre els dies 10 i 14 de juliol.

Tot i que Puigdemont va afirmar la setmana passada que aniria al ple de l’Eurocambra, aquest dilluns ha anunciat a través de les xarxes que finalment no hi viatjarà a Estrasburg després d’haver rebut de la presidenta de la cambra, Roberta Metsola, una resposta que considera “ambigua” sobre la seva immunitat com a eurodiputat.

“Esperàvem una resposta assertiva sobre la nostra immunitat de desplaçament […], però el Parlament no garanteix que s’utilitzi aquesta ambigüitat per practicar una detenció com la de l’Alguer i que podria significar el trasllat del procés d’extradició a França”, ha assenyalat, segons recull l’ACN.

El passat 5 de juliol, Tribunal General de la Unió Europea (UE) va desestimar els recursos interposats per Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí contra la decisió de l’Eurocambra de suspendre la immunitat de tots ells com a eurodiputats. La decisió, que encara pot ser objecte de recurs, obre la porta a l’emissió de noves euroordres per part de la justícia espanyola.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari