Inadmeten el recurs de Juvillà contra la retirada de l’escó ja que no ha esgotat la via judicial

El TC recorda que el diputat cupaire té un recurs contenciós-administratiu pendent de resolució

Pau Juvillà (ACN)

El Tribunal Constitucional (TC) no ha admès a tràmit per falta d’esgotament de la via judicial procedent el recurs interposat per Pau Juvillà contra l’acord de la secretària general del Parlament pel qual es va ordenar a l’administració parlamentària donar-lo de baixa com a diputat de la cambra.

El TC recorda que el diputat de la CUP va interposar un recurs contenciós-administratiu contra l’acord de la JEC que el deixava sense acta per haver estat condemnat pel TSJC per no retirar llaços grocs de la façana de la Paeria de Lleida. Aquest recurs estava pendent de resolució quan es va presentar el recurs d’empara al TC. Per tot això, l’alt tribunal inadmet el recurs per incompliment del requisit d’esgotament de la via judicial.

El recurrent, cap de llista de la CUP per Lleida a les eleccions catalanes del 14 de febrer de 2021, va resultar elegit diputat en aquells comicis. Després de ser condemnat per sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un delicte de desobediència, a la pena, entre d’altres, d’inhabilitació especial per a l’exercici de càrrecs públics electes, la Junta Electoral Central va acordar declarar vacant el seu escó, per la concurrència de causa d’inelegibilitat sobrevinguda, així com retirar-li la credencial de diputat, cosa que es va posar en coneixement del Parlament de Catalunya.

La JEC va exhortar l’aleshores presidenta de la cambra, Laura Borràs, a donar compliment a l’acord pel que es declara la vacant de l’escó. En vista de la referida comunicació de la JEC, la secretària general del Parlament va acordar donar instruccions als serveis de la cambra per donar de baixa Juvillà com a diputat. La Mesa de la cambra es va limitar a prendre coneixement d’aquest acord de la secretària general.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari