El TSJC fa pagar 255.000 euros als fills de Samaranch pel patrimoni ocult del pare

L'expresident del COI no va declarar al fisc espanyol un patrimoni superior als 12 MEUR

Reportatge sobre Joan Antoni Samaranch emès a TV3 el 2010

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha sentenciat que els fills de Joan Antoni Samaranch, que va ser president del Comitè Olímpic Internacional (COI), han de pagar 255.197 euros perquè el seu pare no va pagar l’impost de patrimoni que li va reclamar l’Agència Tributària.

La sentència, avançada per El Periódico, conclou que Samaranch, traspassat el 2010, va ocultar al fisc un patrimoni de més de 12 milions d’euros, que va declarar a Suïssa i no a Espanya, on residia.

La mateixa informació, citant el contingut de la resolució, especifica que el patrimoni no declarat inclou tres comptes bancaris milionaris a França i Suïssa, i fitxes acreditatives d’una col·lecció amb unes 1.600 peces d’art.

Aquesta sentència, que pot ser recorreguda al Tribunal Suprem, ha confirmat l’acord de liquidació corresponent a l’exercici del 2007 que va dictar l’Agència Tributària, la qual havia determinat, mitjançant una investigació, que Samaranch desenvolupava molta més activitat personal i professional a Espanya que a Suïssa.

(Visited 158 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari