USTEC manté la vaga convocada a Educació pel 6 de setembre

El sindicat lamenta que la Generalitat no hagi volgut signar l’acord treballat amb l'exconseller Cambray

La consellera d'Educació, Anna Simó, representants de la conselleria i membres d'USTEC, reunits a la seu del sindicat
La consellera d'Educació, Anna Simó, representants de la conselleria i membres d'USTEC, reunits a la seu del sindicat

La Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya (USTEC-STEs) ha anunciat que mantindrà la convocatòria de vaga del 6 de setembre tot i la reunió amb la consellera d’Educació, Anna Simó. Així ho ha explicat aquest matí la portaveu del sindicat, Iolanda Segura, tres hores després de la trobada. “Continuem mantenint la vaga a l’inici de curs, encara amb més fermesa”, ha apuntat Segura a l’ACN, i ha expressat que “ara mateix és cosa del Govern arribar a un acord”.

El sindicat ha lamentat que l’executiu hagi declinat signar l’acord treballat amb Josep Gonzàlez-Cambray, l’anterior conseller, el mes de gener. Segons Segura, Simó ha expressat que no sabia si aquest pacte es podria dur a terme perquè havia d’acordar-se amb el Departament d’Economia: “Sempre hi ha l’excusa que la responsabilitat és d’altres conselleries”, ha criticat la portaveu. A més, ha assenyalat que li agradaria haver arribat a un acord abans de tancar el curs escolar, i ha declarat que hi ha excuses per dilatar la qüestió. Malgrat això, les dues parts s’han posat d’acord en diverses qüestions i hi ha voluntat de buscar solucions conjuntes. “Ha estat una mostra de bona voluntat per les dues parts, però sense deixar de dir res”, ha assegurat.

Alhora, la Generalitat assegura que està treballant per determinar la disponibilitat de recursos per revertir les debilitats del sistema educatiu en els pròxims pressupostos. Simó ha ofert la voluntat de debatre i acordar amb la comunitat educativa el calendari del curs 2024-2025, però sense allargar el període de vacances escolars. Així mateix, també s’han abordat altres qüestions, com trobar solucions per cobrir les baixes laborals superiors a una setmana en especialitats de difícil cobertura.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari