El Barça és el millor exemple d’èxit empresarial?

Xavier Sala-i-Martin
Xavier Sala-i-Martin

És un clàssic que el mediàtic economista Xavier Sala-i-Martín usi el Barça per parlar d’economia. Ho fa en les seves classes, ho va fer en el seu anterior programa televisiu, Economia en Colors, i ho torna a fer ara en el nou, Factor Clau, també a TV3. El que li recriminen les xarxes socials és l’encert de posar ara el FC Barcelona com a exemple d’èxit empresarial. Ho va fer en l’estrena del nou programa, que presenta conjuntament amb l’empresària Beth Camprubí. Tot i la crisi econòmica que pateix l’entitat, qui va presidir la comissió econòmica del FC Barcelona i de la comissió gestora ha triat el club barceloní com a primer exemple empresarial català.

En altres programes, es parlarà també de l’èxit de Benito, Simon i Família Torres. Factor clau és una producció de TV3 i Mediapro, amb la col·laboració del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç.

Traient pit i explicant els secrets del suposat èxit del Barça, en el primer capítol del nou programa vam poder veure el president del FC Barcelona, Joan Laporta, entre altres.

Les xarxes no s’ha pogut estar de dir que el Barça no és segurament ara el millor exemple d’èxit empresarial. Però Sala-i-Martín excusava la situació actual del Barça a RAC1, quan va anar a presentar el seu programa: “El Barça ha pres decisions contra els seus valors com treure Unicef de la samarreta per posar Qatar. Això se li ha girat en contra. Per culpa d’aquella decisió el Barça està patint ara”. Una apreciació que a Twitter li responien així: “Però el Sr. Laporta no estava a Qatar buscant quartos la setmana passada? Tenim uns valors i si no agraden, en tenim uns altres”. I un altre usuari d’aquesta xarxa reblava: “Anem repetint el concepte “empreses com el Barça” i quan ens n’adonem, el Barça ja no serà dels socis sinó d’una UTE aràbico-qatarí… estigueu atents…”.

(Visited 407 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari