Un informe de l’Europol destaca l’independentisme català com un dels “més actius i violents” d’Espanya

El director executiu de l'agència diu que comproven les dades remeses per Espanya, però no qualifiquen fets

La manifestació de la Diada baixant per Via Laietana

L’Europol inclou en un informe l’independentisme català i el basc com els “més actius i violents” a Espanya, i destaca que “combinen separatisme amb visions extremistes d’esquerra” amb “missatges contra l’estat espanyol i les institucions, així com contra el capitalisme”, recull l’ACN.

“Les lluites socials i econòmiques estan sent utilitzades per aquests grups en els seus missatges contra l’Estat espanyol, també com a oportunitat per reclutar els sectors més desafavorits de la societat”, assenyala el mateix document.

En resposta a l’eurodiputada d’ERC Diana Riba, el director executiu de l’Europol, Jean-Philippe Lecouffe, ha dit en el comitè de Llibertats del Parlament Europeu que la informació de l’informe l’aporten els Estats membre i que ells comproven que les dades siguin “fefaent”. “Nosaltres no hem de qualificar els fets”, ha afegit. Es dóna la circumstància que Riba va presentar fa uns dies com un èxit de l’independentisme que una de les conclusions del comitè Pegasus del Parlament fos que la policia espanyola demanés ajuda a Europol per investigar el suposat espionatge telefònic a 65 persones partidàries de la independència de Catalunya.

Sobre el terrorisme, Lecouffe ha puntualitzat que no són terroristes tots els moviments reflectits a l’informe, sinó que “es tracta de prevenir els actes terroristes” fent el seguiment de discursos que poden conduir a l’extremisme.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari