Fortes tempestes a Catalunya: fins a 156 litres per metre quadrat a la comarca del Bages

Protecció Civil activa l'alerta per possibles inundacions a gran part del país

Imatge del Pavelló Municipal de Castellgalí (Bombers)

Canvi de temps important a Catalunya aquest dijous, 29 de juny. Les tempestes es reparteixen per tot el país i en algunes comarques centrals ja s’han fet notar amb força. Al llarg del vespre i la matinada cauran els xàfecs més potents. Davant d’aquesta situació, Protecció Civil ha activat el pla Inuncat en fase d’alerta. La comarca més afectada fins ara és el Bages, amb 156 litres per metre quadrat.

Els Bombers han rebut 48 avisos per serveis relacionats amb la tempesta que cau aquesta tarda a diferents punts de Catalunya, principalment a les comarques de la Catalunya Central. Més d’una trentena dels serveis s’han dut a terme al Bages. Principalment ha estat per inundacions i crescudes sobtades de rieres, cap amb conseqüències greus. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 87 trucades aquesta tarda per les fortes pluges. 53 s’han fet des del Bages, 19 des del Maresme i 12 des del Vallès Occidental.

La carretera C-55 està tallada a Castellgalí en un tram de 7 quilòmetres a causa de les inundacions causades per la forta tempesta que assola la zona aquest dijous a la tarda. El trànsit es desvia pel polígon industrial del municipi i la incidència causa retencions des de Manresa en direcció sud i des de Sant Vicenç de Castellet en sentit nord. També s’ha inundat el Pavelló Municipal de Castellgalí.

D’altra banda, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha alertat que les pluges a la comarca del Bages poden fer créixer sobtadament rius i rieres que travessen municipis d’altres comarques. La carretera c-37, a banda, està tallada en ambdós sentits a Sant Salvador de Guardiola per despreniments. Es fan desviaments per la C-37z.

(Visited 143 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari