Martín Blanco defensa l’abstenció del PP per evitar que Sánchez pacti amb independentistes

El cap de llista popular per Barcelona a les generals diu que li agradaria que el seu partit ajudés Illa a ser president de la Generalitat

Nacho Martín Blanco

El candidat del PP per Barcelona a les eleccions generals del 23 de juliol, Nacho Martín Blanco, ha defensat aquest dimarts, en una entrevista concedida a Cafè d’Idees (RTVE), que el PP s’abstingui en una eventual votació d’investidura de Pedro Sánchez per evitar que el presidenciable socialista depengui d’un pacte amb partits independentistes.

Martín Blanco, fins fa poc portaveu de Cs, també ha considerat que el PSOE hauria de fer el mateix si el candidat popular a la presidència, Alberto Núñez Feijóo, depèn de Vox per ser investit, si vol estar “a l’altura del moment històric”. “És raonable que els dos grans partits d’Espanya tinguin capacitat d’entendre’s”, ha considerat sobre aquests escenaris. No obstant això, ha afirmat que “els acords amb Bildu són més perversos que amb Vox” i que “és preocupant” el que ha fet el PSOE.

El candidat popular ha destacat que “tinc una molt bona opinió del senyor Illa” i “crec que puc dir que em considero amic seu”, abans de respondre que li agradaria que el cap de files del PSC, Salvador Illa, fos president de la Generalitat amb el suport del PP i que “el PP tingués capacitat de decisió en el govern de la Generalitat”.

A més, ha elogiat la decisió de l’alcaldable popular a Barcelona, Daniel Sirera, de facilitar els vots necessaris per a la investidura com a alcalde del socialista Jaume Collboni, en detriment del candidat de Junts, Xavier Trias. “Jo crec que ha tingut una valentia i una audàcia que moltes vegades en política es troba a faltar”, ha dit sobre una decisió que ha jutjat “correcta”.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari