Mor Silvio Berlusconi als 86 anys

L'expresident italià estava hospitalitzat des de divendres per la leucèmia que patia

Silvio Berlusconi

L’exprimer ministre i empresari italià Silvio Berlusconi ha mort aquest dilluns als 86 anys. La defunció s’ha produït a l’hospital San Raffele de Milà, on estava ingressat des de divendres per la leucèmia que patia. Com a polític, serà recordat per haver estat tres vegades primer ministre d’Itàlia: la primera, entre 1994 i 1995; la segona, entre els anys 2001 i 2006; i la tercera, entre el 2008 i 2011. A més, va exercir el 2002 com a ministre d’Exteriors del seu executiu.

Fins a l’actualitat, Berlusconi era president del partit conservador Forza Italia i des de l’octubre del 2022, senador. Abans, va ser eurodiputat tres anys, però va deixar l’escó per ser senador. En l’àmbit empresarial, era propietari i president de la corporació de telecomunicacions Mediaset. Fill d’una família de classe mitjana, va estudiar Dret a la Universitat de Milà, i la seva figura ha estat envoltada de polèmica per les acusacions de connexions amb la màfia i pels escàndols sexuals amb menors d’edat.

Berlusconi ha estat diverses vegades condemnat per la justícia italiana. Pel conegut com a cas Ruby va ser castigat l’any 2013 a set anys de presó i a inhabilitació perpètua per exercir càrrecs públics per incitació a la prostitució de menors i abús de poder. Poc després, va ser sentenciat a quatre anys de presó per frau fiscal pel cas Mediaset, relacionat amb un augment artificial de drets de pel·lícules. L’any 2015 va ser condemnat per corrupció per suborns a un senador.

El seu imperi també va arribar a la premsa amb participacions en diaris i, fins i tot, la presidència d’un grup editor. També va adquirir cadenes de botigues de vídeo, i es va fer amb el control del sector editorial amb Mondadori. En l’àmbit esportiu, Berlusconi va ser propietari del club AC Milan des del 1986 al 2017, i actualment ho era de l’AC Monza.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari