Aval del Suprem a la rebaixa de penes per la llei ‘només sí és sí’

La sala penal ratifica el criteri de les audiències provincials, en contra del parer de la Fiscalia

Tribunal Suprem

La sala penal del Tribunal Suprem ha avalat aquest dimecres les rebaixes de pena aplicades en revisions de condemnes establertes per sentència ferma contra delinqüents sexuals després de l’entrada en vigor de la Llei de garantia integral de la llibertat sexual, més coneguda com la llei només sí és sí.

Després de dos dies de ple monogràfic, el Suprem ha aprovat rebutjar els recursos de la Fiscalia, partidària de mantenir els anys de condemna als agressors sexuals beneficiats per la nova llei, i ha ratificat el criteri generalitzadament aplicat per les audiències provincials.

Fins ara, els tribunals havien aplicat rebaixes automàtiques o havien mantingut les penes antigues, però la resolució del Suprem estableix una doctrina unificada per resoldre sobre aquests casos.

El Consell General del Poder Judicial ha xifrat en almenys 1.079 les rebaixes de pena i en 108 les excarceracions arran de l’entrada en vigor de la llei només sí és sí, ja que no disposa de dades de tots els jutjats.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari