El CGPJ xifra en 1.205 les rebaixes de pena per la llei ‘només sí és sí’

Les excarceracions des que s'aplica la nova norma pugen a 121

La ministra d'Igualtat, Irene Montero
La ministra d'Igualtat, Irene Montero.

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha xifrat aquest dilluns en 1.205 les reduccions de pena i en 121 les excarceracions resultants de l’ampliació de la Llei Orgànica de garantia integral de la llibertat sexual, més coneguda com la llei només sí és sí.

Les reduccions des que va entrar en vigor la nova llei, el 7 d’octubre del 2022, són el 31,4% dels casos revisats, segons les dades oficials de l’òrgan de govern dels jutges, que especifica que són dades actualitzades amb data de l’1 de setembre, corresponents al Tribunal Suprem, l’Audiència Nacional, els tribunals superiors de justícia i les audiències provincials.

Les xifres de l’anterior actualització, fins a l’1 de juliol, van ser 1.155 reduccions de pena i 117 excarceracions. Així doncs, s’ha produït des d’aleshores un increment de 50 reduccions de pena i 4 excarceracions.

El passat mes de juny, el Tribunal Suprem va fixar una doctrina que avala les rebaixes de pena a delinqüents sexuals aplicades després de l’entrada en vigor de la llei només sí és sí.

Abans, a finals del mes d’abril, el PSOE va tirar endavant, amb el suport del PP i altres partits, la reforma que introdueix un subtipus penal que diferencia les agressions sexuals amb violència o intimidació de les que no en presenten, però aquesta modificació afecta només als delictes comesos després que entri en vigor.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari