Llum verda definitiva del Senat a la reforma de la llei ‘només sí és sí’

La iniciativa, aprovada sense canvis sobre el text aprovat pel Congrés amb 231 vots a favor i 19 en contra

La ministra de Justícia, Pilar Llop, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero

El ple del Senat ha aprovat aquest dimecres la reforma de la Llei de garantia integral de la llibertat sexual, coneguda com la llei només sí és sí, amb 231 vots a favor -del PSOE, el PP, el PBN, Cs i UPN-, 19 vots en contra i 4 abstencions.

El canvi de la norma impulsat pel PSOE, amb l’oposició del seu soci de govern, Unidas Podemos, ha tirat endavant sense modificacions respecte al text que va sortir del Congrés. Per això, la norma no ha de tornar al Congrés, de manera que entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

El nou text modifica la forquilla de penes per a l’agressió sexual amb violència o intimidació inicialment establerts per la llei només sí és sí, de manera que incrementa el càstig en fins a dos anys de privació de llibertat. De fet, torna a la forquilla de penes contemplada des del 2010 en el Codi Penal.

(Visited 5 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari