El Suprem comença a analitzar les revisions de condemna de la llei del ‘només sí és sí’

El tribunal fixarà la doctrina que serveixi per revisar les condemnes amb un criteri unificat

Tribunal Suprem
Tribunal Suprem

El Suprem ha començat a analitzar les revisions de condemna fetes en el marc de la nova llei del “només sí és sí”. Entre aquest dimarts i dimecres, els quinze magistrats de l’Alt Tribunal celebren un ple monogràfic per revisar una vintena de sentències -algunes de les quals han comportat rebaixes de penes i d’altres no- i fixarà una doctrina que servirà de guia per a futures resolucions.

Des del tribunal insisteixen que la decisió que prenguin ni pretén ser una esmena a la totalitat ni un aval general a la llei d’Irene Montero, sinó que el que es busca és consensuar criteris.

Fins ara la nova llei del “només sí és sí” ha comportat més d’un miler de rebaixes de condemnes i més d’un centenar d’excarceracions.

A l’abril es va aprovar la polèmica reforma de la nova llei, avalada per PSOE i PP, cosa que va suposar un trencament dels socialistes amb els socis de govern, Unides Podem.

Aquesta és la primera vegada que el Tribunal Suprem entra a analitzar si els tribunals han aplicat bé la Llei Orgànica de Garantia Integral de la Llibertat Sexual en les revisions de pena des que va entrar en vigor el 7 d’octubre.

Fins ara només s’ha pronunciat en resposta a recursos de cassació. És a dir, en sentències no fermes on s’ha hagut d’aplicar la nova llei si oferia un escenari més favorable a l’acusat. Fonts jurídiques detallen que ja ha estudiat 75 errors i ha mantingut les penes imposades en 47 i ordenant reduccions en 28.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari