El RACC assoleix la FIA 3* Environmental Accreditation, màxima homologació de l’organisme sobre el compromís mediambiental

Aquesta distinció se suma a altres fites assolides pel Club com la Certificació ISO 14001 i el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental de la flota de vehicles d’assistència en carretera atorgada per la Generalitat de Catalunya

El RACC ha assolit la Three-Star level del Environmental  Accreditation Program de la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA), màxima homologació de l’organisme sobre el compromís mediambiental.  

El programa de la FIA d’acreditació mediambiental està dirigit als agents del món de l’esport del  motor i del món de la mobilitat per ajudar-los a mesurar i millorar el seu rendiment ambiental. El  programa proporciona tres nivells marc per acreditar les seves activitats, dels quals les 3 estrelles és la màxima qualificació.  

Millora continua en sostenibilitat 

Per assolir aquest reconeixement de la FIA a la gestió mediambiental com a Club de serveis a la  mobilitat, el RACC ha centrat esforços en aplicar iniciatives per fer la seva activitat cada dia més  sostenible. Aquest procés va començar el 2016 amb el càlcul de la petjada de carboni de la flota  d’assistència en carretera i el diagnòstic ambiental del Grup RACC. Paral·lelament, el Club ha dut a terme la renovació progressiva de la flota amb vehicles elèctrics o híbrids, així com una reducció de consums de combustible. Des del 2020, a més s’impulsa formació periòdica dels mecànics en  conducció eficient i una monitorització continuada del consum de tota la flota, les emissions (CO2, Nox i PM10) i els hàbits de conducció. 

La implicació del RACC amb la sostenibilitat ha portat al Club a realitzar auditories, tant internes com externes, durant el període 2017-2023, assolint la Certificació ISO 14001 de gestió ambiental  l’any 2017 i renovada fins l’actualitat. Al mateix temps, el RACC ha treballat en la sensibilització ambiental de tots els seus treballadors desplegant diverses accions de conscienciació

Una altra iniciativa que ha contribuït a assolir el màxim reconeixement de la FIA en matèria ambiental ha estat la incorporació de tecnologia de geoposicionament i monitoratge de flota pròpia  per reduir el consum de combustibles i les emissions de GEH (Gasos d’Efecte Hivernacle) el 2021, alhora que es van incorporant cada cop més sistemes predictius d’intel·ligència artificial que ajuden  a l’eficiència en l’assistència. 

Dins del marc del seu compromís ambiental, el RACC impulsa altres accions com el disseny de plans per reduir de manera constant el consum d’energia i aigua i minimitzar l’impacte ambiental,  i accions que vetllen pel compliment mediambiental en la relació amb tots els proveïdors, entre d’altres.  

La millora continua en sostenibilitat és una prioritat per al RACC, compromís que ha quedat palès en les fites assolides els darrers anys com la mencionada Certificació ISO 14001 des del 2017, i  el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental de la flota de vehicles d’assistència en carretera, atorgat per la Generalitat de Catalunya el passat mes de juliol. A elles se’ls hi suma ara el  reconeixement de la FIA amb el Three-Star level del Environmental Accreditation Program.

Sobre el RACC 

El RACC, ofereix els seus serveis d’alta qualitat a més de 800.000 socis per atendre les seves necessitats.  Els seus principals àmbits d’actuació són l’assistència mecànica, personal, mèdica i les urgències i el  manteniment a la llar; les assegurances i la formació de conductors, amb la xarxa d’autoescoles més  important d’Espanya. També està present en el sector del manteniment i les reparacions de la llar. 

El RACC que ha passat de ser un club d’automobilistes a un Club de Serveis a la Mobilitat, ajuda a les  persones quan es mouen, a peu, en bicicleta, en patinet, en transport públic, en cotxe o en moto, oferint los un ampli ventall de productes adaptats a les noves maneres de desplaçar-se.  

Com a entitat al servei de la societat, el RACC promou una nova cultura de la mobilitat més segura, respectuosa amb el medi ambient, assequible a l’economia de les persones i competitiva. En aquest sentit  està compromès amb la defensa dels drets dels usuaris i treballa en el camp de la recerca per aportar  coneixement basat en l’anàlisi, el rigor i la visió internacional que li aporta la seva presència en  organitzacions d’àmbit mundial. En el món del motor dona suport a joves pilots fomentant les habilitats per competir i els valors humans de l’esport. Gaudeix d’un reconegut prestigi internacional com a organitzador  rigorós de proves puntuables per als campionats del món de Fórmula 1, Moto GP, Rallies, el Rallycross.

 

Redacció d’El Triangle

(Visited 850 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari