Augmenten un 7% les meses electorals a Catalunya respecte les eleccions del 2019

Més de 80.100 catalans han demanat el vot per correu per escollir els seus representants municipals

Carlos Prieto (ACN)
Carlos Prieto (ACN)

Les eleccions del 28-M tindran 581 meses electorals, un 7% més que el 2019, i 8.900 agents vetllaran per la normalitat durant la jornada d’aquest diumenge. Així ho ha anunciat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, en la presentació del dispositiu per a les eleccions municipals d’enguany. A més, ha assegurat que serà “una jornada electoral modèlica” gràcies a la “col·laboració excel·lent” entre administracions. D’altra banda, el delegat ha explicat que més de 80.100 catalans han demanat el vot per correu, majoritàriament a la província de Barcelona.

Prieto ha avançat que per primera vegada en uns comicis locals es comptarà amb funcionaris de la Generalitat com a representants de l’Administració, “un exemple més d’aquesta coordinació”, segons ha assegurat, i ha detallat que normalment “no feien falta”, però enguany “calien més persones” per l’increment de les meses electorals. Per aquest motiu, ha agraït que funcionaris de la Generalitat “es prestin a col·laborar” amb els membres de les meses per “vetllar pel bon funcionament del procés”.

Pel que fa a la distribució de meses, n’hi haurà 6.472 a Barcelona, 1.039 a Tarragona, 860 a Girona i 575 a Lleida, i s’espera que l’increment respecte als comicis de 2019 “redueixi els temps d’espera i les cues”. “Serà tot més fluid”, ha afegit Prieto. En referència al dispositiu de seguretat, estan mobilitzats un total de 8.900 agents: 1.100 del cos de la policia espanyola, 1.160 de la Guàrdia Civil, 3.891 dels Mossos d’Esquadra i 2.750 policies locals. Prieto ha afirmat que existeix “una total coordinació” entre la Delegació i el Govern, que és qui té la competència en seguretat i ordre públic, i ha agraït al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, la seva “disponibilitat i col·laboració”.

Respecte a l’operació a Melilla per la presumpta compra de vots a les eleccions del 28-M, Prieto ha declarat que “no ha afectat en res” al desplegament del dispositiu. De la mateixa manera, ha asseverat que “no hi ha cap vot emès de Barcelona a Melilla que tingui cap mena de sospita”. “El procés ha transcorregut amb total normalitat”, ha garantit el delegat.

 

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari