La vaga d’autobusos a Barcelona causa aglomeracions en hora punta

TMB considera que els serveis mínims establerts són insuficients

    Passatgers esperant per pujar al bus en plena jornada de vaga (ACN)

    Aquest dijous hi ha convocada una vaga de 24 hores dels conductors d’autobús a Barcelona, i ja s’han produït les primeres aglomeracions al matí, en hora punta. Els professionals reclamen que l’edat de jubilació del sector s’avanci als 60 anys -actualment és de 62- i la vaga compta amb el suport de tots els sindicats, a diferència de la vaga parcial desconvocada aquest dimecres.

    La Generalitat ha decretat serveis mínims d’un 40% de 6.30 a 9.30 h i de 16 a 20 h, i d’un 20% en la resta de franges. A més, en hora punta també passa un bus de barri per línia. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), però, considera que els serveis mínims establerts pel Departament de Treball són insuficients, i critica que “la vaga és extensiva a tots els operadors de bus, dificultant el dret a la mobilitat en les zones on el transport no dona suficient cobertura”.

    Com ha previst TMB, l’aturada total ha impactat en la resta de transports com el metro i el servei interurbà de transport en superfície. De fet, segons han publicat diversos usuaris a les xarxes socials, molts autobusos no han pogut assumir la demanda amb els serveis mínims, i al metro també s’han produït aglomeracions.

    (Visited 117 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari