Borràs critica haver conegut per la premsa la decisió de la JEC

La presidenta del Parlament suspesa es nega "a normalitzar-ho" i parla de "vulneració de drets"

    Imatge d'arxiu de Laura Borràs

    La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, ha lamentat haver conegut la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’ordenar la retirada del seu escó a través dels mitjans de comunicació, i ha criticat que hagi passat el mateix amb “totes” les informacions relacionades amb la seva causa judicial. “Em nego a normalitzar-ho, però he conegut totes les informacions judicials per filtracions a la premsa”, ha assenyalat Borràs, que ha afegit: “Anava a dir que ja no ve d’aquí, però sí que ve d’aquí, perquè parlem de vulneració de drets. I qui ho normalitza hi col·labora”.

    Aquest dimecres a la tarda, la JEC ha decidit rebutjar les al·legacions de Borràs i també les del Parlament. Inicialment, va informar que no faria pública la decisió fins avui dijous, però a la nit es va filtrar a la premsa. D’aquesta manera, l’òrgan electoral segueix el mateix procediment que va fer per retirar l’escó a l’exdiputat de la CUP Pau Juvillà i a l’expresident de la Generalitat Quim Torra.

    Ara, caldrà veure l’escrit de la JEC que encara no s’ha fet públic, per comprovar si dona un termini o no al Parlament per aplicar la retirada de l’escó. La decisió de convocar la Mesa per abordar la situació depèn de la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, que exerceix les funcions de presidenta des que Borràs està suspesa.

    El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va condemnar Borràs a quatre anys i mig de presó i tretze d’inhabilitació per falsedat documental i prevaricació per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Una sentència que no és ferma i que Borràs recorrerà al Tribunal Suprem (TS).

    (Visited 10 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari